DORPSFEEST 2022

DORPSFEEST 2022 De Kiel Cultureel

Lieve mensen het is bijna zover, 17 september komt in zicht! Het programma met de verschillende activiteiten begint vaste vorm te krijgen. Het feest wordt gehouden in en rond de school en op het schoolplein en is voor alle mensen uit het dorp en directe omgeving. Dus niet alleen voor leden van de vereniging maar voor alle dorpsgenoten!

De programma onderdelen zijn:

HEEL DE KIEL VERSIERT
Omdat het niet alleen feest is op het dorpsplein en bij de school, wordt iedereen uitgenodigd om je huis en/of tuin feestelijk te versieren. Dit kan met vlaggen, vlaggetjes, ballonnen, lichtjes, etc. Laat je fantasie de vrije loop en laten we met ons allen tonen dat het hier om een dorpsfeest gaat! Op vrijdag(avond) 16 september zal een jury het hele dorp rond gaan. Er is een leuke prijs beschikbaar voor het mooist versierde huis/tuin. Deze wil je niet missen! Dus: haal je feestspullen uit de kast en versier mee!!!

HEEL DE KIEL BAKT
Bij veel activiteiten wordt een beroep gedaan op de mensen om iets te koken of iets lekkers te bakken. Nu willen we wel eens weten: Wie maakt de lekkerste taart, koek of cake van het dorp???
Bij deze bakcompetitie wordt iedereen die het leuk vindt uitgenodigd om zijn of haar beste recept nog lekkerder te maken en jullie bakwerken aan een onafhankelijke “deskundige” jury aan te bieden en ter beschikking te stellen aan het hele dorp. De taarten zullen anoniem beoordeeld worden. Voor de winnaar/winnares is er een leuke prijs en een eervolle vermelding. Dus: Haal je bakblik uit de kast en maak de TAART VAN HET JAAR!!!!

UIT DE SCHOOL GEKLAPT
Helaas is dit het laatste schooljaar dat onze dorpsschool CBS De Kiel bestaat. Daarna gaat de school definitief dicht. Heel jammer maar het is een mooi moment om oud leerlingen en leerkrachten te vragen om, onder genot van koffie met gebak (van Heel De Kiel Bakt), hun schooltijdverhalen met ons te delen. We doen dit in een klaslokaal in de school. Ben je een oud leerling en wil je je verhaal delen, geef je dan op bij de werkgroep activiteiten. Waar zouden jullie verhalen over kunnen gaan? Bijvoorbeeld: wat is je het meeste bijgebleven uit je schooltijd, wat vond je leuk om te doen, welke vakken vond je leuk en wat is er allemaal aan “rottigheid” uitgehaald op school en hoe reageerden de juffen en meesters uit jouw tijd, waren het strenge straffen die uitgedeeld werden, enz. Denk even terug aan je schooltijd en er komt vast een interessant verhaal naar boven borrelen. Dát verhaal willen we graag horen.
En wie weet eindigen we met een hilarische hypermoderne schoolles…

KIELSE KINDEREN RENNEN ZICH ROT
Op het dorpsfeest organiseert De kinderclub voor de Kielse Kinderen een leuke en sportieve 6 kamp. Laat zien in welk onderdeel jij uitblinkt. Er zijn veel verschillende soorten spelen waaronder een geweldig spring (lucht)kussen. Dus beste kinderen: trek je schoenen uit en spring mee!!!!

HEEL DE KIEL DANST
Zoals al eerder vermeld hebben we de band “de Bulls” uit Schoonoord bereid gevonden om ons dorpsfeest muzikaal te omlijsten. In samenwerking met deze band organiseren we een danswedstrijd. Gedurende een half uur zal de band vooral dansbare muziek spelen en kan iedereen helemaal los gaan. De bandleden zullen uit de deelnemers “Kiels Danstalent 2022” kiezen. De winnaar krijgt een leuke prijs en een eervolle vermelding.
Dus: poets je dansschoenen op, oefen je moves en dans mee!!!

HEEL DE KIEL MEPT
Verder zal er voor de stoere jongens, meiden, dames én heren onder ons, balken, spijkers en hamers klaar liggen. Welke stoere dame of bink slaat het snelst 3 enorme spijkers (recht) in een balk?
Ook zal er een heuse 5 meter hoge Kop Van Jut zijn. Ook hiervoor geldt: Wie raakt het snelst 5x achter elkaar de Top van de Kop van Jut? Wij zijn benieuwd hoeveel krachtpatsers De Kiel telt.
Dus: Pomp je spieren op en mep mee!!!

Voor de dorstigen onder ons zal er een biertap zijn en natuurlijk ook koffie, thee, frisdrank, sap en wijn. Om te eten houden we een eenvoudige barbecue met broodjes hamburgers en broodjes worst en verschillende soorten salades. Er zullen ook vegetarische varianten aanwezig zijn. En uiteraard mag iedereen mee proeven van de heerlijke taarten die gebakken worden. Bij goed weer komt na de barbecue een ijswagentje van Noordpool IJs uit Nieuw Amsterdam voor een lekker ijsje na.

Het programma komt er (onder voorbehoud) ongeveer zo uit te zien:

10.00 uur Gezamenlijk opbouwen en versieren van het dorps- en schoolplein.
15.00 uur Taarten inleveren in het dorpshuis. Astrid Zwaan heeft de coördinatie van Heel De Kiel Bakt.
15.30 uur Kielse Kinderen Rennen Zich Rot
16.00 uur Uit De School Geklapt
17.00 uur Prijsuitreiking Heel De Kiel Bakt & Prijsuitreiking Heel De Kiel versiert
17.15 uur Eenvoudige barbecue
17.30 uur Start muziekduo De Bulls
17.30 uur Start Heel De Kiel Mept (uiteraard kan er vooraf geoefend worden)
19.30 uur Heel De Kiel Danst i.s.m. De Bulls
20.30 uur Prijsuitreiking Danstalent 2022
21.30 uur Einde muziek
21.30 uur Gezellig samenzijn onder het genot van een drankje

Op dit moment is nog niet bekend wat de prijs van de drankjes en broodjes e.d. wordt, dat hangt een beetje af of we subsidie krijgen van de gemeente Coevorden in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022. We houden jullie hierover op de hoogte.

HEEL DE KIEL HELPT?
Voor alle activiteiten zijn mensen nodig die mee willen helpen. Helpen met het opbouwen en versieren (en naderhand weer opruimen) van het feestterrein, mensen die willen helpen bij het uitschenken en verkopen van drankjes, de biertap, mensen voor het maken en verkopen van broodjes hamburgers en broodjes worst bij de barbecue, mensen die
salades willen maken, mensen die willen helpen bij het snijden en uitserveren van taart, enz, enz.
Lieve mensen, we kunnen het echt niet alleen.

Dus: Geef je op en help mee!!!
Opgeven kan per mail: werkgroep.activiteiten@dekiel.info of app, bel of sms naar Angelina of Hennie Schans.
We horen graag van jullie allen.

Dorpsfeest 2022, laten we samen nieuwe herinneringen maken!