Werkgroep Activiteiten

 

 

 

De Werkgroep Activiteiten organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud.

Belevingspark Grolloo

Voor de jaarvergadering van de Vereniging Dorpsbelangen De Kiel kon iedereen voorstellen indienen over wat er eventueel vanuit het dorpsbudged gefinancierd en\of aangeschaft kon worden. De werkgroep activiteiten gaf aan dat ze graag een activiteit met de “dorpstieners” wilden doen in Outdoorpark Joytime in Grolloo. Tijdens de stemming in de jaarvergadering kreeg dit voorstel veel steun en dus zijn we op zondag 3 juni zijn met 16 tieners vanaf het dorpshuis naar Grolloo gereden. Het bleek best wel een uitgestrekt terrein te zijn met een grote waterplas waar de kinderen konden kanoën, plank varen, vlottenbouwen en zwemmen. Op de kant konden ze ook boogschieten, op klimwanden met verschillende moeilijkheidsgraad klimmen en er waren diverse klim- en klauter parcours te gaan. De meeste heren klommen gekleed en al in de kano en staken van wal. De één was wat geoefender in het peddelen dan de ander maar wonder boven wonder bleven ze nog droog ook.

De meeste dames trokken meteen naar de klimwanden en na enige instructie mochten ze uitproberen wat ze konden. En ik moet zeggen: dat loog er niet om! Ondanks alle telefoons, tablets en computerspelletjes konden ze er wat van. Ik heb volgens mij ook een paar keer een bel gehoord wat betekende dat er 1 of meerderen helemaal boven zijn geweest want daar hing een bel. Ik vond het ook erg leuk te merken dat de dames elkaar aanmoedigden en ze daardoor allemaal net iets verder probeerde te klimmen dan ze eigenlijk durfden. Gelukkig hoefden ze niet weer naar beneden te klimmen maar konden ze zich laten “vallen”. Ze zaten vast aan een zekeringslijn waarmee je langzaam en veilig naar beneden kon komen. En volgens mij was dat nog het meest enge aan het hele klimgebeuren want om zo hoog boven de grond je zomaar los te laten en achterover te laten vallen is niet niks. Dat was dan ook wel te horen aan het gegil waarmee dit gepaard ging.

Een paar andere heren (en begeleiding) begonnen met boogschieten. En ook hier mochten ze na enige instructie zelf aan de slag. Na even wat proefpijlen geschoten te hebben om een beetje gevoel te krijgen hoe het werkt met zo’n pijl en boog, zijn er toch heel wat zwijnen, konijnen en vossen gedood en verwond.

Later trokken twee groepen heren de stoute schoenen aan en gingen een vlot bouwen. Na instructie konden ze allemaal een mastworp knoop maken en sommigen, die op scouting zitten, konden deze ook zonder instructie al. Twee prachtige vlotten werden er gebouwd en ze dreven ook nog! Even ging het er wat ruiger aan toe toen er gekaapt en geënterd werd maar alle drenkelingen zijn uiteindelijk weer boven water gekomen. We vonden het allemaal een zeer geslaagde, leuke en gezellige middag die we afsloten met patat, een snack en limonade.

Lieve mensen van De Kiel en Vereniging van Dorpsbelangen: heel hartelijk bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt voor “onze” kids!!

Angelina

KIJK HIER MEER FOTOS!

 

Contact persoon: Hennie Schans via 382310.