Creaclub De Vrolijke Vingertjes


Op woensdag 22 mei hebben de nog 4 overgebleven dames van de Handwerkclub een kleine excursie gemaakt naar het Rensenpark. Tijdens de lunch hebben we het o.a. gehad over hoe nu verder met de handwerkclub. De kans dat er nieuwe handwerklustigen bij komen lijkt erg klein dus hebben we gekeken: Wat dan?? Na wat gebraistorm zijn we tot het volgende gekomen: We willen meer creativiteit binnen de club. Dit kan doordat ieder van ons wel een soort specialiteit heeft. Concreet betekent dat dat we het nieuwe seizoen willen beginnen met het maken van een linosnede. Als die klaar is kunnen we kijken of het mogelijk is om deze in de drukkerij van het Ellert en Brammert museum te laten drukken.

Andere mogelijkheden zijn:

  • Iets macrameeën
  • Vilten
  • Iets van vilt maken
  • Kantklossen
  • Een houten dienblad (of iets anders van hout) versieren d.m.v. stiften (lettertekenen) of inbranden (met b.v. een soldeerbout o.i.d.)

Naast deze workshops blijven we tussendoor ook gewoon bezig met onze zelfgekozen handwerkjes. Voor de workshops wordt een vergoeding voor de materiaalkosten gevraagd.

Iedereen die met ons mee wil doen is van harte uitgenodigd. En als je zelf een specialiteit hebt om een werkshop met ons te doen dan ben je ook van harte uitgenodigd. Niet alle crea activiteiten zullen in één avond klaar zijn, ze zijn projectmatig. Meer informatie is te krijgen bij Hennie Schans. De creaclub begint op maandag 30 september van 19.30 uur tot 21.30 uur, elke even week. Dus om de week.

Verder hadden we het idee om de naam Handwerkclub te veranderen in Creaclub de Vrolijke Vingertjes.

We hopen dat er veel creatievelingen zich bij de club willen aansluiten.