Werkgroep Leuk

De afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten als Werkgroep LEUK.

PrintWe hebben overleg gehad met Rogier Vedelaar (Schoolbestuur) over dé pleinen. Die van de school en die van het Dorpshuis. Is daar wellicht één geheel van te maken? Vervolgens is dát traject verlegd naar het Schoolbestuur, het Dorpshuisbestuur en het bestuur van Dorpsbelangen, die dus nu druk bezig zijn met een soort van Plein-integratie-proces en dat ziet er veel belovend uit. Ook wordt gebroed op een Geo-park wandeling, zie ook www.geoparkdehondsrug.nl als aanvulling/uitbreiding van het bekende Kielse Ommetje, maar dat zit nog in een eerste, voorzichtige fase. Naast de sporen uit de IJstijd (b.v. de Kielse Kei en de vennetjes/veentjes) zijn er ook landschappelijke sporen te vinden uit een latere tijd: de karrensporen vanaf Wezuperbrug (vanuit De Kiel, links van het fietspad).

Een extra vermelding bij/onder de borden van De Kiel (bebouwde kom = 50 km per uur) lijkt ons ook wel aardig. Omringende dorpen hebben al iets van ‘5 sterren dorp’ e.d. en ons Bestuur van Dorpsbelangen heeft gekozen voor de ‘ondertiteling’ van 7-Marken Dorp, bedacht door Angelina van Ginneken. De uitwerking zal ergens in de herfst van dit jaar plaatsvinden. We zijn nog bezig met een duidelijker ‘uithangbord’ van ons Dorpshuis, dat ook zichtbaar is vanaf de openbare weg, maar dat heeft nog hele vage vormen. De Richtingaanwijzer bij de Picknick-participatie-plaats (P3) heeft intussen iedereen wel gezien en dat is een prachtig stukje ambachtelijk werk geworden van Saskia Minderman en Bé Schans. Compleet met een vogelflat én folderkastje met folders over de diverse richtingen voor de voorbijganger dan wel plakker.

Heeft u trouwens al uw steentje bijgedragen bij deze aanwijzer? Rond de paal liggen zwerfkeitjes dan wel steentjes van inwoners (met of zonder naam/versiering), dus draag gewoon uw steentje bij!! Wellicht wordt het een soort mini-hunebed. Ook zijn we nog bezig (tsjonge, tsjonge, wat een drukte toch) met de ontwikkeling van een 7-Markenspel rond/van/in/bij/onder/boven De Kiel, maar dat staat in de peuterschoenen. En tenslotte zijn we zijdelings nog betrokken (geweest) bij de Knabbel en Babbeltocht, de Koffiestop bij de Fietsvierdaagse , een mogelijk fietspad tussen Ellertshaar en De Kiel, Oude Foto’s bij Nieuwe Huizen en foto’s van alle inwoners bij/rond hun huis op een bepaalde dag/week……………… a, ja, LEUK is lekker bezig!

De Werkgroep bestaat op dit moment uit Saskia Minderman, Arie de Groot en

Zeno Roos (contactpersoon): werkgroep.leuk@dekiel.info