Digitale dienstverlening

Beste Kielenaren en buren,

Hoe ervaren inwoners de digitale dienstverlening van de gemeente Coevorden? De gemeente Coevorden maakt in haar dienstverlening steeds meer gebruik van digitale kanalen. Dat is sneller en heeft voor inwoners als voordeel dat ze tijdens kantooruren niet meer naar het gemeentehuis hoeven te komen. Tegenwoordig maken veel inwoners gebruik van het internet. De komende tijd doet de rekenkamercommissie van de gemeente Coevorden onderzoek naar haar digitale dienstverlening.

Onderzoek

Vanaf maandag 4 september kunnen inwoners van de gemeente Coevorden hun mening laten horen door een vragenlijst in te vullen via www.coevorden.nl/digitaledienstverlening. De vragenlijst kan worden ingevuld tot en met 25 september. Hoe vinden inwoners het om een online afspraak te maken? Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort? Hoe is het om digitaal een verhuizing door te geven? Of een klacht te melden over de openbare ruimte?

Enquête schriftelijk invullen

Ook van inwoners die geen gebruik maken van de digitale diensten van de gemeente, hoort de gemeente graag hun mening. Zij kunnen de enquête ophalen bij de balie van het gemeentehuis. De vragenlijsten kunnen ook per post worden opgestuurd. Inwoners kunnen een vragenlijst aanvragen bij de gemeente door te bellen naar 14 (0524).

Diana van Uffelen